14 de noviembre de 2008

Punta Arenas II


Den 2

Rano se probouzim na pohodu, snidame tousty s avokadem a vyrazime znovu do mesta. Chci si koupit jizdenky do PN Torres del Paine a do Ushuaie na Ohnovy zemi. Hned s tim prvnim je ale problem, zadny primy busy nejsou. Nakonec si kupuju listek na zitra do Puerto Natales a tam pry jede odpoledne dalsi bus az do narodniho parku. Proc ne, aspon si prohlidnu i Puerto Natales. Do Ushuaie mam o neco vetsi stesti, i kdyz za tech dvanact hodin cesty chtel neskutecnejch 30 000 pesos za jednu cestu (asi 900 korun). Trochu se prochazime po meste a pak jdeme na kafe a na obed s Herim, ktery ma poledni pauzu. Jdeme potom nakoupti jeste nejaky veci na trek do Torres del Paine a trochu prochazime zona franca (pozn. red.: bezcelni zona, ktera ma prispet k osidlovani extremnich msit Chile - Iquique, Punta Arenas).

Odpoledne se shazim s Eni z Madarska, Lineu ze Svedska a jejich chilskou kamaradkou Gaby a jdeme se projit. gaby je typicka Chilotanka (pozn. red.: obyvatele ostrova Chiloe v jiznim Chile s dosti izolovanym kulturnim vyvojem) - ma cerne vlasy, modre oci a mluvi jako chlap (co se tyce slovniku). Fouka dost silenej vitr, holky tady samozrejme maji kratky sukne jako skolni uniformy... Jdeme se podivat na vyhlidku na mesto a pak na plaz na Costanere. Asi bych se tady nechtel koupat. Jeste se domlouvame na vecer.

Pak me doprovodi az domu. S Paulinou a Herym vecerime, Hery potom jde na nocni na letiste. Divame se na fotky z Torres del Paine a z argentinskyho El Calafate. Po desaty si dobalim veci a jdeme s Enie na diskoteku. Prsi neskutecnym zpusobem, takze cekame asi hodinu pod strechou na Gaby. Pak prichazi. Kozeny promoceny kalhoty, cerna bunda s kapuci, po ktery stejka voda, mokry cerny vlasy, modry oci. V ruce lahev pisca. Chilotanka... Jdeme za roh a rychle pijeme pisco jen tak, bez cocacoly. Nic moc. Divame se, jestli nekde pobliz nejsou policajti. Padaji na nas potoky vody, je to jako se sprchovat. Pisco zahrejva. S Eni vzpominame, jak se v ty divoky vychodni Evrope pije vsechno puro, bez coca coly. Pak jdeme na diskoteku. Tancujeme, bavime se, trochu pijeme.

Domu dorazim asi v pul paty.

No hay comentarios.: