1 de abril de 2008

Hogar, dulce hogar

Opět doma (a v colegiu). Na orientaci nás bylo asi padesát. Zezačátku mě trošku štvalo pořád poslouchat Američany, kterým v Chile chybí Chocapic a jejich oblíbená čokoláda ("Everything is so different here..."), ale nakonec jsem si zvyknul i na divnej kiwi accent, kterejch je tady docela dost.
Šli jsme dovnitř do La Monedy, kde teď úřaduje la presidente M. Bachelet. Docela se mi tam líbily interiéry v estilo de imperio. Kromě toho tam byly dle současný politiky paláce (socialista) nejrůznější připomínky puče z roku 1973...
Po La Monedě jsme byli ještě v Municipalidad, kde nás dokonce přišel pozdravit primátor Santiaga. Zbytek času jsme strávili kecáním (a taky trochu analyzováním kulurtního šoku).

Resumé: potkal jsem tam dost zajímavejch lidí, se kterejma jsme si vyměnili kontakty a slíbili navštívit se. Na druhou stranu jsem už zase docela rád doma, kde všichni mluví španělsky :-)




Jinak jsem dostal první známky (sedm nejlepší, čtyři prospěl, zbytek jsou "červený čísla": filozofie 7 ze samostatný práce, Historia de Chile 6.6 z úkolu a Tecnicas de lenguaje 4.5 z controlu... No bien, no mal....

P.S.: Jaká byla Tomášova oslava?

7 comentarios:

Anónimo dijo...

hmmmm...:-))

máma

Anónimo dijo...

No kalba byla dobra.Matěj byl pekne na sráč.Vsechny sem drtil ve fotbalku.Nejlepsi byla jizda v tramvaji se zelenou
Michal

pinkypunka dijo...

dobrý známky ;-) a děkujem za pohled :-)

Unknown dijo...

No Milane, aspoň v zahraničí bys nemusel mít tak dobrý známky.. :D Jinak Michal si fakt fotbálek dával, každopádně byla fajn. ;)

Milan dijo...

Škoda, že jsem tam nebyl..... Tady nikde nemaj fotbálek! Teda možná t bude tím, že vždycky paříme u někoho doma, ale hrozněmě to štve!!!!!! A zelená mi taky chybí.... Pozdravujte Matěje, jestli teda není ještě curado.... Chodí se ještě na Výletnou?

Anónimo dijo...

na výletnou mozna chodit zas azcnem,pac tam prej márty mozna bude makat:-D
Michal

Milan dijo...

Tak to je super.... Vždycky jsem doufal, že tam někdo z nás bude pracovat..... škoda, že nebud u toho...... na příští carrete, si budu představovat, že corona/escudo jsou černý krušovice..... já chci na výletnou!